Program future makers

Future Makers to program mający na celu przełamanie wśród Robinsonów oporów przed komunikacją w języku angielskim, poprawę ich umiejętności językowych oraz wzmocnienie wiary w siebie i poczucia własnej sprawczości.

Mentorzy, pochodzący ze współpracujących z fundacją firm, pracują z Robinsonami w parach – każdy Robinson ma stałego mentora, z którym dzięki udziałowi w programie ma też okazję nawiązać bliższą relację. Konwersacje odbywają się zdalnie (online lub telefonicznie) 2 lub 3 razy w tygodniu przez 3 miesiące. Do nauki języka mentorzy wykorzystują platformę językową Top Potential.

Robinsonowie biorący udział w programie uczą się, eksperymentują i próbują, a mentorzy wspierają ich, motywują, doceniają i aktywizują do mówienia w języku angielskim. Założeniem programu jest komunikowanie się bez użycia języka polskiego, o ile oczywiście jest to możliwe.

Fundacja zapewnia mentorom wsparcie w postaci szkoleń i superwizji, związanych zarówno z metodyką języka, jak i wyzwaniami w pracy mentorskiej.

Future_Makers_5.jpg
Future_Makers_2 (1).jpg